Agenda

Zomercompetitie

 

  datum plaats verzamelen
 1 7:30 uur
 2 7:30 uur
 3 7:30 uur
 4 7:30 uur
 5 7:30 uur
 6 8:00 uur
 7 8:00 uur
 8 8:00 uur

De baarsafdeling organiseert het hele jaar door diverse wedstrijden. Een groep van circa 10 mensen doet aan deze wedstrijden mee. Wij zouden graag zien dat er enkele nieuwe baarsvissers bij zouden komen. Er wordt altijd op zondagochtend gevist. Het viswater is meestal in Alkmaar of Oudorp, maar soms in plaatsen als bijvoorbeeld Heerhugowaard, De Rijp of Heiloo. Mocht u niet over vervoer beschikken dan is er altijd wel iemand met wie u kunt meerijden. De wedstrijden duren normaal 's zomers en 's winters 6x 25 minuten en zijn meestal om een uur of twaalf weer afgelopen.
Reglement:
Als aas is toegestaan worm en/of witte maden. Peilen is toegestaan. Er wordt gevist met een vaste hengel met één enkele haak. Het plaatsnummer wordt bij iedere wedstrijd geloot. Bij het verkassen naar de volgende stek schuiven we 2 plaatsen op. Bent u begonnen op plaatsnummer 2, dan is het plaatsnummer voor volgende stek 4, daarna 6 enz. Het Open Kampioenschap heeft andere regels.
De puntentelling:
Baars < 14cm = 10 punten. Baars ≥ 14 cm het aantal hele cm. en voor een maatbaars ( ≥ 22cm) 10 punten extra. Alle andere vis is 1 punt. Is het aantal wedstrijdpunten gelijk, dan beslist het aantal gevangen baarzen. Is het aantal baarzen ook gelijk, dan krijgen beide deelnemers een gelijk aantal punten. Zowel per wedstrijd als tussen- of eindstand geeft bij een gelijk puntentotaal het totaal aantal gevangen baarzen de doorslag. Heeft iemand niet gevist, dan krijgt hij het aantal wedstrijdpunten van de laagst geëindigde deelnemer plus 1 punt.
Het reglement en de puntentelling van het Open Kampioenschap is anders; die is conform de richtlijnen van de competitie ‘Baarsvisser van het Jaar’.
 
  
 
 

 

Wintercompetitie

 

  datum plaats verzamelen
 1 8:00 uur
 2 8:00 uur
 3 8:00 uur
 4 8:00 uur
 5 8:00 uur
 6 8:00 uur
 7 8:00 uur
 8 8:00 uur

Wintercompetitie
Ook deze competitie bestaat uit 8 wedstrijden, en worden de twee slechtste wedstrijden niet meegeteld voor de einduitslag!
U kunt zich opgeven bij één van de commissieleden of tijdens het verzamelen voor de eerste wedstrijd. Verzamelpunt ook hier bij de benzinepomp bij de Praxis.
Alle wedstrijden beginnen om 8.00 uur. Er wordt 6x 25 minuten gevist.
Inschrijfgeld € 15,- , aspirant-leden (14 t/m17 jaar) € 7,-
Afgelastingen wintercompetitie:
Als een wedstrijd wordt afgelast, dan wordt er per eerstvolgende gelegenheid ingehaald tot uiterlijk eind maart. Op de dag dat er een wedstrijd voor De Baarsvisser van het Jaar wordt gevist is er geen competitie. Kunnen de 8 wedstrijden niet gehaald worden, dan houden we evengoed de afrek van 2 wedstrijden.

 
 
 

 

Overige wedstrijden

 

  wedstrijd datum plaats verzamelen
 1 7:30
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8

Open Alkmaars kampioenschap
Deelname ook voor niet A&O-leden!
Deze wedstrijd telt mee voor de competitie 'Baarsvisser van het jaar'.
Het reglement is anders dan voor de competities en is conform het reglement voor 'De Baarsvisser van het jaar'.  http://baarsvisservanhetjaar.nl/
 

 

 

Copyright 2013-2022